Harran Üniversitesi, URAP Dünya Sıralamasında 172 Basamak Yükseldi

Eğitim 12.01.2022 - 13:35, Güncelleme: 13.01.2022 - 00:18 5011+ kez okundu.
 

Harran Üniversitesi, URAP Dünya Sıralamasında 172 Basamak Yükseldi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen analizler sonucunda URAP 2021-2022 dünya ve Türkiye sıralamaları yayınlandı.

Harran Üniversitesi, sıralamada 172 basamak yükselirken, Türkiye'den sıralamaya giren 112 yükseköğretim kurumundan biri oldu ve 54 üniversiteyi gerisinde bırakarak zirvede yerini almayı başardı. ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2021-2022 alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler, toplam 62 bilim alanına göre listelendi. Üniversiteler, bilim alanlarına göre üretilen makale ve atıflar dikkate alınarak son beş yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi. Dünyadan 3 bin üniversitenin yer aldığı sıralamada üniversiteler, atıf sayısı, bilimsel doküman sayısı, yayın etkisi, atıf etkisi ve uluslararası iş birliği alanlarındaki performansına göre derecelendirildi. Clarivate Analytics/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan URAP 2021-2022 sonuçlarına göre Harran Üniversitesi Türkiye’deki toplam 207 üniversite arasında 58’nci, 129 devlet üniversitesi arasında ise 49’ncu sırada yerini aldı. Dünya genelini kapsayan tüm üniversiteler sıralamasında ise geçtiğimiz yıl 3 bin üniversite arasında 2 bin 234’ncü sırada bulunan Harran Üniversitesi, bu yıl 172 basamak yükseliş ile 2 bin 62’nci sırada yer almayı başardı. Göreve geldiği günden beri bilimsel çalışmalara hız verdiklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Kurduğumuz şemsiye grupları ile alanında uzman akademisyenlerimizle farklı dallarda çalışmalar başlattık. Üç yıldır üzerinde ısrarla durduğumuz ‘Proje yazma kültürü’, ‘Projen yoksa başkasının projesine mahkûmsun’, ‘Disiplinlerarası şemsiye ve ticariye uzanan girişimcilik projeleri’ meyvelerini vermeye başladı. Akademisyenlerin araştırma projelerini yaşam boyu sürdürmesi gerektiğini vurgulayarak hocalarımıza destek olduk. Bu desteğimiz artarak devam edecektir. Akademisyenlerimize yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen analizler sonucunda URAP 2021-2022 dünya ve Türkiye sıralamaları yayınlandı.

Harran Üniversitesi, sıralamada 172 basamak yükselirken, Türkiye'den sıralamaya giren 112 yükseköğretim kurumundan biri oldu ve 54 üniversiteyi gerisinde bırakarak zirvede yerini almayı başardı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2021-2022 alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler, toplam 62 bilim alanına göre listelendi. Üniversiteler, bilim alanlarına göre üretilen makale ve atıflar dikkate alınarak son beş yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi. Dünyadan 3 bin üniversitenin yer aldığı sıralamada üniversiteler, atıf sayısı, bilimsel doküman sayısı, yayın etkisi, atıf etkisi ve uluslararası iş birliği alanlarındaki performansına göre derecelendirildi.

Clarivate Analytics/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan URAP 2021-2022 sonuçlarına göre Harran Üniversitesi Türkiye’deki toplam 207 üniversite arasında 58’nci, 129 devlet üniversitesi arasında ise 49’ncu sırada yerini aldı.

Dünya genelini kapsayan tüm üniversiteler sıralamasında ise geçtiğimiz yıl 3 bin üniversite arasında 2 bin 234’ncü sırada bulunan Harran Üniversitesi, bu yıl 172 basamak yükseliş ile 2 bin 62’nci sırada yer almayı başardı.

Göreve geldiği günden beri bilimsel çalışmalara hız verdiklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Kurduğumuz şemsiye grupları ile alanında uzman akademisyenlerimizle farklı dallarda çalışmalar başlattık. Üç yıldır üzerinde ısrarla durduğumuz ‘Proje yazma kültürü’, ‘Projen yoksa başkasının projesine mahkûmsun’, ‘Disiplinlerarası şemsiye ve ticariye uzanan girişimcilik projeleri’ meyvelerini vermeye başladı. Akademisyenlerin araştırma projelerini yaşam boyu sürdürmesi gerektiğini vurgulayarak hocalarımıza destek olduk. Bu desteğimiz artarak devam edecektir. Akademisyenlerimize yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.