Emine Altun
Köşe Yazarı
Emine Altun
 

2021 - 2022 EĞİTİM YILI

2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı hızlı bir tempoyla başladı. Uzaktan eğitimden kalma alışkanlıklarımızı bir anda bıçak gibi kestik. Sabahın erken saatlerinde başlayan dersler, derse yetişmek için arabalarla yarışan servisler ve sabah saatlerinde başlayan çekilmez trafik çilesi. 1,5 yılın sonunda bir anda eski yaşantımıza döndük.         Okullar da maske mesafe temizlik derken, öğrencilerimizde okul kültürüne uyumda zorluklar yaşanmakta. Aralarına okulla mesafe  girmesiyle oluşan durum pek tabii.       -  Okuma yazma oranların da zayıflama.      -   Öğretmen öğrenci ilişkisinde saygı eksikliği.      - Akranları arasında iletişim yetersizliği      -   Sınıf kurallarına uyumda eksiklikler gibi olumsuz durumları sıralayabiliriz.           Bununla beraber      - El yıkama alışkanlıklarında iyileşme      - Kendi başına problem çözme becerileri gibi gibi olumlu yanları gözlemlenmekte.      Olumlu durumların geliştirilmesi ve artırılması, olumsuz durumların iyileştirilmesi için öğretmen ve velilere bu yıl, her zamankinden daha fazla görev düşmekte.      Çocuklarımızda pandemi döneminin olumsuz etkilerini en aza indirmek için onları dinleyen bir yaklaşımda olmalıyız. Dinleyen ve anlayan. Yanında olduğumuzu hisseden. Sevgimizi gören.        Bütün bu yaklaşımlar iyi sonuçlar getirecektir.       Geleceğimizin güvencesi ve huzur kaynağı olan çocuklarımızdan ilgimizi eksik etmemeliyiz. Sonuçlarının her bireyi etkilediği bir toplum inşa etmede hepimize iş düşmekte. Her birimiz gönlümüzde olan çiçekleri yavrularımıza sunmaktan çekinmemeliyiz.        Huzur içinde bir toplumda yaşamak hepimizin hayali. Bu hayali gerçekleştirmek ise elimizde.                                        Selam ve dua ile
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2021 - Salı

2021 - 2022 EĞİTİM YILI

2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılı hızlı bir tempoyla başladı. Uzaktan eğitimden kalma alışkanlıklarımızı bir anda bıçak gibi kestik. Sabahın erken saatlerinde başlayan dersler, derse yetişmek için arabalarla yarışan servisler ve sabah saatlerinde başlayan çekilmez trafik çilesi. 1,5 yılın sonunda bir anda eski yaşantımıza döndük.

        Okullar da maske mesafe temizlik derken, öğrencilerimizde okul kültürüne uyumda zorluklar yaşanmakta. Aralarına okulla mesafe  girmesiyle oluşan durum pek tabii.

      -  Okuma yazma oranların da zayıflama.

     -   Öğretmen öğrenci ilişkisinde saygı eksikliği.

     - Akranları arasında iletişim yetersizliği

     -   Sınıf kurallarına uyumda eksiklikler gibi olumsuz durumları sıralayabiliriz.   

       Bununla beraber

     - El yıkama alışkanlıklarında iyileşme

     - Kendi başına problem çözme becerileri gibi gibi olumlu yanları gözlemlenmekte.

     Olumlu durumların geliştirilmesi ve artırılması, olumsuz durumların iyileştirilmesi için öğretmen ve velilere bu yıl, her zamankinden daha fazla görev düşmekte.

     Çocuklarımızda pandemi döneminin olumsuz etkilerini en aza indirmek için onları dinleyen bir yaklaşımda olmalıyız. Dinleyen ve anlayan. Yanında olduğumuzu hisseden. Sevgimizi gören.

       Bütün bu yaklaşımlar iyi sonuçlar getirecektir.

      Geleceğimizin güvencesi ve huzur kaynağı olan çocuklarımızdan ilgimizi eksik etmemeliyiz. Sonuçlarının her bireyi etkilediği bir toplum inşa etmede hepimize iş düşmekte. Her birimiz gönlümüzde olan çiçekleri yavrularımıza sunmaktan çekinmemeliyiz.

       Huzur içinde bir toplumda yaşamak hepimizin hayali. Bu hayali gerçekleştirmek ise elimizde.

         

                             Selam ve dua ile

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.