Kur Korumalı Mevduat Hesapları Eridi!

Ekonomi 10.11.2023 - 11:17, Güncelleme: 10.11.2023 - 11:17 1982+ kez okundu.
 

Kur Korumalı Mevduat Hesapları Eridi!

Kur korumalı mevduat TL hesapları resmen erimeye başladı. Geçen hafta itibarıyla 7i9 milyar TL’den 2 trilyon 921,7 TL’ye geriledi. Geçtiğimiz 10 haftada ise gerileme 447 milyar TL oldu.

BDDK verilerine göre 3 Kasım haftasından itibaren kur korumalı mevduatların toplamı 2,92 trilyon TL’ye geriledi. Dolar cinsinden KKM büyüklüğü 103,2 milyar dolara düştü.   Banknot, Dolar, Amerikan Doları, Para3 Kasım haftasında Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) düşüş 86,2 milyar TL seviyesine ulaştı. Son 10 haftada ise KKM'lerde toplamda 447 milyar TL gerileme kaydedildi.   KKM'deki düşüş ivmesi sürerken, ekonomi yönetimi tarafından yapılan düzenlemeler de KKM'yi baskılamaya devam etti.   2 Kasım'da açıklanan düzenlemeye göre, KKM'lerde zorunlu karşılık oranı yükseltildi ve Döviz deposu için TL türüne ilave zorunlu karşılık oranı getirildi.   Yapılan düzenlemeye göre, KKM'lerin yoğunlaştığı 6 aya kadar vadeli mevduatların zorunlu karşılık oranı 5 puan artırılarak %30'a yükseltildi. 1 yıla kadar vadeli mevduatlar ve 1 yıl ve daha uzun vadeli mevduatlar için ise zorunlu karşılık oranı %5'ten %10'a çıkarıldı.   TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası), Eylül ayında KKM'lerde yoğunlaşan 6 aya kadar vadeli mevduatların zorunlu karşılık oranını %15'ten %25'e yükseltmiş, 1 yıl kadar vadeli ve 1 yıl ve daha uzun vadeli mevduatlar için ise karşılama oranını %5 olarak belirlemişti.
Kur korumalı mevduat TL hesapları resmen erimeye başladı. Geçen hafta itibarıyla 7i9 milyar TL’den 2 trilyon 921,7 TL’ye geriledi. Geçtiğimiz 10 haftada ise gerileme 447 milyar TL oldu.

BDDK verilerine göre 3 Kasım haftasından itibaren kur korumalı mevduatların toplamı 2,92 trilyon TL’ye geriledi. Dolar cinsinden KKM büyüklüğü 103,2 milyar dolara düştü.

 

Banknot, Dolar, Amerikan Doları, Para3 Kasım haftasında Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) düşüş 86,2 milyar TL seviyesine ulaştı. Son 10 haftada ise KKM'lerde toplamda 447 milyar TL gerileme kaydedildi.

 

KKM'deki düşüş ivmesi sürerken, ekonomi yönetimi tarafından yapılan düzenlemeler de KKM'yi baskılamaya devam etti.

 

2 Kasım'da açıklanan düzenlemeye göre, KKM'lerde zorunlu karşılık oranı yükseltildi ve Döviz deposu için TL türüne ilave zorunlu karşılık oranı getirildi.

 

Yapılan düzenlemeye göre, KKM'lerin yoğunlaştığı 6 aya kadar vadeli mevduatların zorunlu karşılık oranı 5 puan artırılarak %30'a yükseltildi. 1 yıla kadar vadeli mevduatlar ve 1 yıl ve daha uzun vadeli mevduatlar için ise zorunlu karşılık oranı %5'ten %10'a çıkarıldı.

 

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası), Eylül ayında KKM'lerde yoğunlaşan 6 aya kadar vadeli mevduatların zorunlu karşılık oranını %15'ten %25'e yükseltmiş, 1 yıl kadar vadeli ve 1 yıl ve daha uzun vadeli mevduatlar için ise karşılama oranını %5 olarak belirlemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.