Harran Üniversitesi’nde “Protopiya: Geleceğin İnşası” Temalı Sergi Açıldı

Eğitim 28.12.2024 - 00:01, Güncelleme: 28.12.2024 - 00:01 653 kez okundu.
 

Harran Üniversitesi’nde “Protopiya: Geleceğin İnşası” Temalı Sergi Açıldı

Harran Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen “Protopiya: Geleceğin İnşası” temalı sergi, Gapyenev Merkezi Harran Artrium: İnovatif ArtLAB Sergi Salonu’nda açıldı. Programa, Paylaşan Eller Grubu Başkanı Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Açılış kurdelesini Paylaşan Eller Grubu Başkanı Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu ve akademisyenler birlikte keserken, sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, sergiyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.   Bilim, Sanat ve Yaratıcılık Bir Arada   Creative Direktör Doç. Dr. Özlem Vargün liderliğinde hazırlanan sergi, yalnızca 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Boş bir mekândan modern bir sanat galerisine dönüştürülen sergi alanında duvar ve cam tadilatları, boyama işleri, aydınlatma sistemleri ve resim asma aparatları sergi ekibi tarafından özveriyle yapıldı. Sergi, geleneksel resim ve heykellerden dijital motion grafik afişlere, VR deneyimlerinden sanal sergilere kadar geniş bir yelpazede eserler sundu. Dört küratör tarafından dört ana tema etrafında şekillendirilen sergide, sanat ve bilimin kesişiminde ele alınan farklı kavramlar dikkat çekti. Saliha Rezzan Çay’ın küratörlüğünde Kronotopya teması zamanın, Ayşe Merve Uçar’ın küratörlüğünde Metamorfosis teması dönüşümün, İrem Uçkan’ın küratörlüğünde NeoGenesis teması yeni başlangıçların ve Merve Adsız’ın küratörlüğünde Posthümanizm teması insan-sonrası kavramların sanatsal bir perspektifle ele alındığı eserler katılımcıların ilgisini topladı.   “Protopiya: Geleceğin İnşası” sergisi, katılımcıları hayal gücünü kullanmaya ve geleceği yeniden tasarlamaya davet etti. Sergi, 10 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacak ve yaratıcılığın, disiplinlerarası etkileşimlerin insanoğlunun ortak geleceğini şekillendirmedeki rolünü gözler önüne serecek.
Harran Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen “Protopiya: Geleceğin İnşası” temalı sergi, Gapyenev Merkezi Harran Artrium: İnovatif ArtLAB Sergi Salonu’nda açıldı. Programa, Paylaşan Eller Grubu Başkanı Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Açılış kurdelesini Paylaşan Eller Grubu Başkanı Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu ve akademisyenler birlikte keserken, sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, sergiyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

 

Bilim, Sanat ve Yaratıcılık Bir Arada

 

Creative Direktör Doç. Dr. Özlem Vargün liderliğinde hazırlanan sergi, yalnızca 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Boş bir mekândan modern bir sanat galerisine dönüştürülen sergi alanında duvar ve cam tadilatları, boyama işleri, aydınlatma sistemleri ve resim asma aparatları sergi ekibi tarafından özveriyle yapıldı.

Sergi, geleneksel resim ve heykellerden dijital motion grafik afişlere, VR deneyimlerinden sanal sergilere kadar geniş bir yelpazede eserler sundu. Dört küratör tarafından dört ana tema etrafında şekillendirilen sergide, sanat ve bilimin kesişiminde ele alınan farklı kavramlar dikkat çekti. Saliha Rezzan Çay’ın küratörlüğünde Kronotopya teması zamanın, Ayşe Merve Uçar’ın küratörlüğünde Metamorfosis teması dönüşümün, İrem Uçkan’ın küratörlüğünde NeoGenesis teması yeni başlangıçların ve Merve Adsız’ın küratörlüğünde Posthümanizm teması insan-sonrası kavramların sanatsal bir perspektifle ele alındığı eserler katılımcıların ilgisini topladı.

 

“Protopiya: Geleceğin İnşası” sergisi, katılımcıları hayal gücünü kullanmaya ve geleceği yeniden tasarlamaya davet etti. Sergi, 10 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacak ve yaratıcılığın, disiplinlerarası etkileşimlerin insanoğlunun ortak geleceğini şekillendirmedeki rolünü gözler önüne serecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.