Şanlıurfa’da Uzaktan Hasta Değerlendirme Hizmeti Başlatıldı

Sağlık 26.12.2024 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2024 - 10:22 660 kez okundu.
 

Şanlıurfa’da Uzaktan Hasta Değerlendirme Hizmeti Başlatıldı

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Özlem Elçi Gördağ, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi için önemli bir adım attıklarını duyurdu. Dr. Gördağ, hastanede başlatılan uzaktan hasta değerlendirme sistemini tanıttı.

 15 Kasım 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bu hizmet, bilgisayar üzerinden kamera ve hoparlör yardımıyla hastaların görüntülü, sesli ve yazılı olarak muayene edilmesini sağlıyor. Dr. Gördağ, "Uzaktan hasta değerlendirme hizmeti ile hastalarımıza, kontrol muayenelerini, gerekli konsültasyonları ve ilaç reçetelerini sağlarken, bazı durumlarda fiziki olarak hastaneye başvurmayı da öneriyoruz," dedi. Özellikle uzak köylerde yaşayan, yaşlı ve hastaneye ulaşmakta zorluk çeken hastalar için önemli bir kolaylık sağlanıyor. Ayrıca, aile hekimliği kliniği ve evde sağlık birimi tarafından sunulan bu hizmet, hastanede yoğunluğu azaltmaya da yardımcı oluyor.    Dr. Gördağ, bu hizmetin ilerleyen dönemlerde daha geniş bir yelpazede sunulmayı planladığını belirterek, "İlaç yazdırma talebi olan, rapor yenileme ihtiyacı duyan veya yerleşim yeri uzak olduğu için ulaşımda zorluk çeken hastalarımız, görüntülü muayene konusunda bizden yardım alabilirler," ifadelerini kullandı. Hastaların daha kolay ve hızlı sağlık hizmeti alması hedefleniyor.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Özlem Elçi Gördağ, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi için önemli bir adım attıklarını duyurdu. Dr. Gördağ, hastanede başlatılan uzaktan hasta değerlendirme sistemini tanıttı.

 15 Kasım 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bu hizmet, bilgisayar üzerinden kamera ve hoparlör yardımıyla hastaların görüntülü, sesli ve yazılı olarak muayene edilmesini sağlıyor. Dr. Gördağ, "Uzaktan hasta değerlendirme hizmeti ile hastalarımıza, kontrol muayenelerini, gerekli konsültasyonları ve ilaç reçetelerini sağlarken, bazı durumlarda fiziki olarak hastaneye başvurmayı da öneriyoruz," dedi.

Özellikle uzak köylerde yaşayan, yaşlı ve hastaneye ulaşmakta zorluk çeken hastalar için önemli bir kolaylık sağlanıyor. Ayrıca, aile hekimliği kliniği ve evde sağlık birimi tarafından sunulan bu hizmet, hastanede yoğunluğu azaltmaya da yardımcı oluyor.

 

 Dr. Gördağ, bu hizmetin ilerleyen dönemlerde daha geniş bir yelpazede sunulmayı planladığını belirterek, "İlaç yazdırma talebi olan, rapor yenileme ihtiyacı duyan veya yerleşim yeri uzak olduğu için ulaşımda zorluk çeken hastalarımız, görüntülü muayene konusunda bizden yardım alabilirler," ifadelerini kullandı.

Hastaların daha kolay ve hızlı sağlık hizmeti alması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.