Harran Üniversitesi ve Yerel Kurumlardan Önemli İş Birliği

Gündem 10.11.2024 - 10:15, Güncelleme: 10.11.2024 - 10:15 2015 kez okundu.
 

Harran Üniversitesi ve Yerel Kurumlardan Önemli İş Birliği

Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Teknokent arasında çeşitli iş birliği protokolleri imzalanarak bölgede eğitim, teknoloji, girişimcilik ve siber güvenlik alanlarında önemli bir adım atıldı.

Şanlıurfa Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kaya, Prof. Dr. Mehmet Azmi Aktacir, Serhat Karadağ, Serkan Elmas, Halil Hatipoğlu, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Güleser Bayraktar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program, Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek’in bilgilendirme sunumuyla başlarken, bu yıl Adana’da düzenlenen Teknofest’te Şanlıurfa’yı ve Harran Üniversitesi’ni başarıyla temsil eden öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Öğrenci teşekkür belgelerinin dağıtılmasının ardından protokollerin imza törenine geçildi. İmzalanan iş birliklerinden öne çıkan projelerden biri, Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında yapılan “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı” protokolü oldu. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerinin siber güvenlik alanında farkındalık kazanması ve yetenek geliştirmeleri hedefleniyor. Program, dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında uzman ihtiyacının karşılanmasına katkı sunmayı amaçlıyor. Bir diğer önemli iş birliği de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Dünya Bankası koordinasyonunda yürütülen “Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi” (SEECO Projesi) çerçevesinde imzalanan “Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Geçim Kaynağı Tesisi Destek Programı” protokolü oldu. Bu anlaşmayla, sosyal girişimcilik ve geçim kaynağı yaratma konularında üniversiteye ve bölgeye katkı sağlanması amaçlanıyor. En son protokol ise, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Teknokent ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 18-24 yaş aralığındaki gençlerin girişimcilik eğitimlerini desteklemek amacıyla kurulacak 20 bilgisayardan oluşan bir laboratuvar için de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile protokol imzalandı. Bu laboratuvar, gençlerin girişimcilik becerilerini geliştirecek eğitimlere ev sahipliği yapacak. Bu protokollerle Şanlıurfa’da girişimcilik, teknoloji ve siber güvenlik alanlarında önemli bir adım atılmış oldu. Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Teknokent, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmaları, bölgedeki gençlerin eğitim ve kariyer planlamalarına katkı sağlamayı hedefliyor.
Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Teknokent arasında çeşitli iş birliği protokolleri imzalanarak bölgede eğitim, teknoloji, girişimcilik ve siber güvenlik alanlarında önemli bir adım atıldı.

Şanlıurfa Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kaya, Prof. Dr. Mehmet Azmi Aktacir, Serhat Karadağ, Serkan Elmas, Halil Hatipoğlu, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Güleser Bayraktar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program, Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek’in bilgilendirme sunumuyla başlarken, bu yıl Adana’da düzenlenen Teknofest’te Şanlıurfa’yı ve Harran Üniversitesi’ni başarıyla temsil eden öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Öğrenci teşekkür belgelerinin dağıtılmasının ardından protokollerin imza törenine geçildi.

İmzalanan iş birliklerinden öne çıkan projelerden biri, Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında yapılan “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı” protokolü oldu. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerinin siber güvenlik alanında farkındalık kazanması ve yetenek geliştirmeleri hedefleniyor. Program, dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında uzman ihtiyacının karşılanmasına katkı sunmayı amaçlıyor.

Bir diğer önemli iş birliği de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Dünya Bankası koordinasyonunda yürütülen “Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi” (SEECO Projesi) çerçevesinde imzalanan “Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Geçim Kaynağı Tesisi Destek Programı” protokolü oldu. Bu anlaşmayla, sosyal girişimcilik ve geçim kaynağı yaratma konularında üniversiteye ve bölgeye katkı sağlanması amaçlanıyor.

En son protokol ise, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Teknokent ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 18-24 yaş aralığındaki gençlerin girişimcilik eğitimlerini desteklemek amacıyla kurulacak 20 bilgisayardan oluşan bir laboratuvar için de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile protokol imzalandı. Bu laboratuvar, gençlerin girişimcilik becerilerini geliştirecek eğitimlere ev sahipliği yapacak.

Bu protokollerle Şanlıurfa’da girişimcilik, teknoloji ve siber güvenlik alanlarında önemli bir adım atılmış oldu. Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Teknokent, Karacadağ Kalkınma

Ajansı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmaları, bölgedeki gençlerin eğitim ve kariyer planlamalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.