Şanlıurfa’da Barış Süreci Başladı!

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de, eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesinin işyerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmiş Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam sekiz kişi yaralanmıştı.

Saldırı sonrası yeri ve hastanede yaşanan olaylar için iki ayrı soruşturma başlatılmıştı.

Aradan geçen 6 buçuk yılın ardından mahkeme  her iki aileden de tutuklu bulunanlar için tahliye kararı verdi.

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda Fadıl Şenyaşar, Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız tahliye edildiler.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün Suruç ilçesinde her iki aileye ziyaretler gerçekleşti.

TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Yine TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ Yıldız ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

BARIŞ KONUŞULDU

Samimi bir havanın solunduğu ziyaret sonrası Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında barış olacak mı soruları şimdiden merak konusu oldu. Ziyarete gelenlerin her iki aile ile barış konusunda konuşulduğu ve adım atılması gerektiği ifade edildiği öğrenildi.