Cami’den Üniversiteye Giden Yol!

Eyyübiye İlçe Müftülüğü, Anadolu Basın Birliği Şanlıurfa Şubesi ve cami cemaatinin destekleriyle 6 ay önce öğrenciler için ders çalışma ortamı olarak hizmete sunulan cami kütüphanesi şimdi her cumartesi günü YKS Sınavı hazırlık denemeleriyle Akşemsettin ve çevre mahallelerden gelen öğrencilere hem manevi hem de eğitim adına büyük katkı sağlıyor.

Yetimiye Camisin de sunulan eğitim programının içeriği, kapsamı ve amacı;

Motivasyon ve Destek: Cami ortamı, üniversiteye girmeye çalışan öğrenciler için motivasyon ve destek kaynağı oluşturuyor. Birlikte çalışmak ve ortak bir hedefe ulaşmak için çabalamak, öğrencilerin zorlukların üstesinden gelmelerine ve hedeflerine odaklanmalarına yardımcı oluyor.

Ders ve Sınavlara Hazırlık: Cami, öğrencilerin ders çalışmaları için sessiz ve huzurlu bir ortam sağlıyor. Ayrıca, cami imamı ve diğer öğrenciler, derslere ve sınavlara hazırlık konusunda birbirlerine yardımcı oluyor.

Manevi Destek: Cami ortamı, öğrencilere manevi destek ve rehberlik de sağlıyor. Sınav stresiyle başa çıkmak ve zor zamanlarda motive kalmak için dua etmek ve maneviyatla bağlantı kurmak faydalı olurken öğrencilere de huzur veriyor.

Anadolu Basın Birliği’nin daima öğrencilerin yanında olduğunu belirten Anadolu Basın Birliği Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Şanlı; “Anadolu Basın Birliği Derneği Şanlıurfa Şubesi olarak Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarına nispeten öğrencilere yönelik bir katkıda bulunmak için Eyyübiye ilçemizde kısıtlı imkanlarla üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek adına bu güzel projeye yardımcı olduk.  İmkânlarımız ölçüsünde eğitime destek veriyor, gerek basın camiamızın ve gerekse öğrencilerimizin her zaman yanında oluyoruz. Hem dinimizi öğreniyorlar hem de üniversiteye hazırlanıyorlar. Bugün deneme sınavına giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Üniversite adayı Muhammed Fatih Akkuş, "Her hafta Cumartesi günü ücretsiz gerçekleştirilen, deneme sınavına ben de sınav tecrübesi yaşamak, stresimi azaltmak için giriyorum. Caminin manevi ortamı bize huzur veriyor. Hem diğer arkadaşlar ile ders çalışıyor hem de dinimizi daha iyi öğrenmemize yardımcı olan bu güzel çalışma ortamında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Üniversite adayı Muhammed Küçük, “ Bölgemizde ders çalışacak ortamların kısıtlı olması öğrencilere büyük sorun olurken mahallemizde bulunan Yetimiye Camisinde bulunan kütüphane ve ders çalışma ortamı mahallede üniversite hayali kuran öğrencilere büyük katkı sağlıyor. Cami İmamımız Hakkı Hocanın güler yüzlülüğü ve özel ilgisi ortamımızı daha huzurlu hale getiriyor. İslam adına bilgiler ediniyor ve eğitim adına özverili çalışıyoruz. Mahallemiz öğrencilerine sunulan bu güzel ortama destek veren tüm herkese minnettarız. Umarım YKS sınavında arkadaşlarımızla dereceye girer istediğimiz üniversiteye gideriz.” Dedi.

 

Mehmet Emin Şanlı - 63 Olay Haber