2021 yılında tencere enflasyonu yüzde 64,89 oldu

Yaşam 06.01.2022 - 16:33, Güncelleme: 06.01.2022 - 19:06 2744+ kez okundu.
 

2021 yılında tencere enflasyonu yüzde 64,89 oldu

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, tencere enflasyonun Aralık ayında yüzde 18.39, yıllık bazda ise yüzde 64.89 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, gıda fiyatlarındaki artışa ilave olarak hazır yemek sektörünün ana girdileri olan gıda hammaddesi, enerji, ambalaj, temizlik malzemelerinin fiyatlarının da aşırı yükseldiğini ayrıca 1 Ocak’tan geçerli olan yeni asgari ücret ile işçilik giderlerinin arttığına dikkati çekti. Genel enflasyona göre daha yüksek seyreden gıda fiyatlarının maliyetlerine getirdiği ilave yükleri müşterilerine anlatmak için bir yıl önce tencere enflasyonu verilerini açıklamaya başladıklarını söyleyen Coşkun Dönmez, 2021 yılında yemek üretiminde kullandıkları gıda fiyatlarının yüzde 64,89 oranında arttığını söyledi. BUYSAD olarak tencere enflasyonunu açıklama nedenlerinin artan maliyetleri ve gerekçeleri hakkında kamuoyu ve müşterilerini bilgilendirmek olduğunu belirten Başkan Dönmez, “Yanlış anlaşılmak istemiyoruz. Bizim TÜİK’e alternatif olmak gibi bir gayemiz yok. Fakat maliyet artışlarımızı kamuoyuna anlatmamız gerekiyor” dedi. Maliyetler arttığında menü fiyatlarını güncellemek zorunda kaldıklarını da ifade eden Dönmez, “Sık sık fiyat güncellemesi yapmak elbette bizim de isteğimiz bir şey değil. Ancak, rekabet koşulları içinde paydaşlarımıza hem en uygun fiyatı, hem kaliteli yemek sunmanın çabası içindeyiz. Biz tendere enflasyonunu açıklayarak giderimizi kamuoyu ve müşterilerimize duyuruyoruz. Hazır yemek sektörü olarak ayakta kalmak zorundayız. Bu yüzden de anlayış bekliyoruz"  diye konuştu.
Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, tencere enflasyonun Aralık ayında yüzde 18.39, yıllık bazda ise yüzde 64.89 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, gıda fiyatlarındaki artışa ilave olarak hazır yemek sektörünün ana girdileri olan gıda hammaddesi, enerji, ambalaj, temizlik malzemelerinin fiyatlarının da aşırı yükseldiğini ayrıca 1 Ocak’tan geçerli olan yeni asgari ücret ile işçilik giderlerinin arttığına dikkati çekti.

Genel enflasyona göre daha yüksek seyreden gıda fiyatlarının maliyetlerine getirdiği ilave yükleri müşterilerine anlatmak için bir yıl önce tencere enflasyonu verilerini açıklamaya başladıklarını söyleyen Coşkun Dönmez, 2021 yılında yemek üretiminde kullandıkları gıda fiyatlarının yüzde 64,89 oranında arttığını söyledi.

BUYSAD olarak tencere enflasyonunu açıklama nedenlerinin artan maliyetleri ve gerekçeleri hakkında kamuoyu ve müşterilerini bilgilendirmek olduğunu belirten Başkan Dönmez, “Yanlış anlaşılmak istemiyoruz. Bizim TÜİK’e alternatif olmak gibi bir gayemiz yok. Fakat maliyet artışlarımızı kamuoyuna anlatmamız gerekiyor” dedi. Maliyetler arttığında menü fiyatlarını güncellemek zorunda kaldıklarını da ifade eden Dönmez, “Sık sık fiyat güncellemesi yapmak elbette bizim de isteğimiz bir şey değil. Ancak, rekabet koşulları içinde paydaşlarımıza hem en uygun fiyatı, hem kaliteli yemek sunmanın çabası içindeyiz. Biz tendere enflasyonunu açıklayarak giderimizi kamuoyu ve müşterilerimize duyuruyoruz. Hazır yemek sektörü olarak ayakta kalmak zorundayız. Bu yüzden de anlayış bekliyoruz"  diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.